El pla vitícola de Família Torres, una de les finques d’estudi del RegeneraCat, per tal d’aplicar el model regeneratiu a les seves vinyes ha estat reconegut com un dels 10+10 Exemples Empresarials #PorElClima. La VII edició d’aquests guardons, celebrada a Madrid el 24 d’octubre, dia internacional contra el canvi climàtic, ha distingit el compromís i l’ambició climàtica de vint iniciatives empresarials de grans empreses i pimes, d’entre les més de 60 candidatures presentades. Aquest reconeixement busca visibilitzar accions exemplars del sector privat per fer front a l’emergència climàtica i impulsar accions de descarbonització.
El 2021, Família Torres va començar un procés de reconversió a viticultura regenerativa a totes les seves finques a Espanya. Avui ja l’aplica en més de la meitat de les seves vinyes, unes 650 hectàrees, i preveu estendre-la a totes les seves finques en els pròxims anys. A més de recuperar la vida en els sòls, creant ecosistemes naturals que fomenten la biodiversitat, aquest model permet frenar l’erosió i augmentar la resiliència de les vinyes. A més, la viticultura regenerativa permet fixar carboni en els sòls a través de les cobertes vegetals que absorbeixen diòxid de carboni atmosfèric per emmagatzemar-lo en forma de carboni orgànic, contribuint així a mitigar els principals efectes de l’escalfament global.
Família Torres aposta per aquest model holístic de maneig de la vinya com un pilar fonamental de ‘Torres & Earth‘, la seva estratègia contra el canvi climàtic que busca ajudar-los a assolir l’objectiu de convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040.