L’agricultura regenerativa creix en popularitat i interès, però no compta amb una certificació oficial reconeguda per tots els actors implicats i, per tant, hi ha una certa manca de coneixement sobre què es i què no aquest sistema, quines tècniques inclou i quines són les seves bases. És per això que el CREAF i l’Associació d’Agricultura Regenerativa està impulsant el projecte REGEN (Regenerative Agriculture Engagement Network).
Aquesta iniciativa està finançada per la European Climate Foundation i té com a objectiu establir un marc conceptual comú per definir l’agricultura regenerativa a Espanya i promoure la seva adopció com a model agroalimentari de referència en un futur. A partir de la caracterització dels seus principals casos d’èxit en diverses finques espanyoles, el projecte busca difondre els principis de l’agricultura regenerativa a persones del sector tècnic, pagès i polític.
En aquest sentit, s’han començat a realitzar visites a propietats agrícoles que implementen aquest model en diferents tipus de cultiu des de fa anys. El primer va ser en una finca olivarera de Córdoba i va comptar amb la presència d’experts regeneratius de tota Andalusia. La idea és recórrer gran part d’Espanya amb aquestes trobades per conèixer els diferents punts de vista dins del sector i definir de manera clara i consensuada el model d’agricultura regenerativa.